Klanten aan het woord

Baby en Peuter

  • Huilt uw baby veel en ervaart u dit als belasting?
  • Heeft uw kind weinig kracht of een lage spierspanning?
  • Heeft uw kind een voorkeurshouding?
  • Komt er afplatting van de schedel voor?
  • Heeft u het idee dat uw kind laat is met zitten, staan of lopen?

Vertrouw op uw gevoel

Al deze signalen kunnen u ongerust maken. Wij vertrouwen op uw ouderlijke intuïtie en vinden het dan ook geen probleem dat u contact opneemt om even te overleggen. Dat kan een hele geruststelling zijn. Wanneer blijkt dat uw gevoel klopt, kunnen we een afspraak inplannen. Daarmee voorkomt u dat de klachten verergeren.

Huilbaby’s

Als uw baby veel huilt, dan kunt u zich zorgen maken of onzeker voelen. Het huilen kan een motorische oorzaak hebben. In dat geval wordt u door uw huisarts of consultatiebureauarts doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut voor een efficiënte behandeling. U mag hier ook om vragen bij uw arts. Kinderfysiotherapie IJsselstein behandelt kinderen van 0 tot 2 jaar thuis, omdat zij daar vrijer bewegen en zich vertrouwd voelen.

Wij vertellen u graag meer

Kinderen met een voorkeurshouding

Valt het u op dat uw kind vaak naar dezelfde kant kijkt? Dan kan het zijn dat uw kind een voorkeurshouding heeft. Dit heeft mogelijk een negatieve invloed op de grofmotorische ontwikkeling en op de vorm van de schedel van uw kind. Tijdens het kinderfysiotherapeutisch onderzoek kijken wij naar een mogelijk onderliggende oorzaak. Samen met de ouder(s) werken wij aan de behandeldoelen. Het heeft onze voorkeur om hier in een vroeg stadium mee te beginnen (< 3 maanden).

Heeft u behoefte aan meer informatie?